- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Dags för Årefjällsloppet

Publicerat: 27 mars, 2015, detta inlägg har inga kommentarer.

Blanka skidor eller fäste? Den numera ständiga frågan. Vilket som är bäst får vi svar på i morgon. Mitt val har denna gång fallit på att åka med fäste. Banan är så otroligt tuff att jag tror att det blir det mest gynnsamma för min del. Jag vet att många kommer att staka så det är väl bara att hoppas på att backarna tar hårdare på deras armar än vad de gör på oss som kan få använda benen för att avlasta lite:)

Idag har vi varit över till Vålådalen för att testa banan. Och som jag tidigare skrev så är den otroligt tuff. Den längsta backen är ca. 5 km och vi klättrar någonstans kring 300 höjdmeter. Så då förstår säkert många att det kan vara skönt med lite fäste på skidorna i morgon:)

Jag ser fram emot tävlingen och det ska bli roligt att avsluta säsongen med ett så tufft race. De bästa åkarna på både långloppssidan och den traditionella åkningen är på plats och tävlingen kommer garanterat att gå i otroligt hög fart redan från första stavtag:) Så det enda som gäller i morgon är att bita tag i en snabb rygg och sedan göra allt för att inte släppa den. Svårare än så är inte taktiken på en så här tuff bana:)

Wish me luck!

DSC02988

DSC02977

DSC03017/Patrik

 

Lämna en kommentar på inlägget "Dags för Årefjällsloppet"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.