- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Årefjällsloppet

Publicerat: 31 mars, 2015, detta inlägg har inga kommentarer.

Då var säsongens sista tävling avklarad. En blandad känsla av både lättnad över att vara färdig med säsongen men samtidigt lite vemod då det dröjer ett tag innan man får dra på sig tävlingsdräkten igen.

Årefjällsloppet blev tyvärr inte riktigt vad jag hoppats på. Loppet började för min del med en otroligt dålig start då några framför mig ramlade och jag blev fast i startkurvan. Kom till slut iväg men då var jag långt ner i fältet och det smala spåret gjorde att det blev en övermäktig uppgift att ta sig fram på ett bra sätt. Lyckades jobba mig uppåt men tyvärr så fanns inte riktigt formen där denna dag.
Att jag valde att köra med fäste visade sig kanske inte vara det bästa valet heller då de varma solbackarna gjorde det omöjligt att få något bett i snön. Så med andra ord så hade jag fäste på skidorna men utan att kunna använda det ordentligt. Inte den bästa kombinationen direkt:)
Jag tyckte dock att jag började komma igång lite efter halva loppet och min absolut starkaste del i loppet var de avslutande 10-15 kilometrarna där jag kunde plocka några placeringar och till slut gå i mål som 59:a. Vann gjorde Petter Eliassen som har imponerat otroligt stort på slutet och vunnit de senaste fyra deltävlingarna i Swix Ski Classics. Det är bara att lyfta på hatten för den bedriften.

DSC03090

/Patrik

Lämna en kommentar på inlägget "Årefjällsloppet"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.