- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Wadköpingsloppet

Publicerat: 16 februari, 2015, detta inlägg har inga kommentarer.

Då var säsongens tredje långlopp kört. Är nog första gången jag är uppe på så här många långlopp under samma år:) Men riktigt kul är det. Behärskar inte farten fullt ut ännu men med lite stakjobb ska nog det komma också:)

Riktigt kul att få köra långloppen. Det är gemensam start vilket jag gillar skarpt. Då har man bra koll på vart alla är och hur fort man behöver åka. Det blir bra tryck och det finns oftast någon rygg att följa som kan hjälpa till att hålla farten uppe:)

Loppet i söndags började riktigt bra. Startade som tvåa i mitt spår men kom trots det iväg riktigt fint. Efter tre kilometer var det dags för spurtpris. Hade kanske varit smart att hålla sig lite där men när en ”sprintåkarhjärna” får chansen att spurta om något så är det svårt att låta bli att ta den chansen:) Så fullt ös blev det och lyckligtvis klarade jag att vinna spurtpriset:)
Sedan fortsatte loppet i lite blandat fart. Tävlingen kördes på en småkuperad bana som satte rejäla krav på armarna. Har nog aldrig stakat en så tuff bana tidigare:) Jag tyckte att jag hängde med bra till en början men sedan skruvades farten upp rejält i några omgångar och till slut fick jag kasta in handduken för fortsatt deltagande i tätklungan. Hamnade då i några mindre klungor och vi kunde trots tröttheten hålla ett rätt så hyfsat tempo.

Med 15 km kvar var jag rejält sliten i armarna och började fundera på hur jag skulle ta mig tillbaka till stadion helskinnad:) Men efter lite dryck och någon liquid så startade kroppen igen och sista fem kilometrarna kunde jag börja knapra in lite tid på klungan framför mig:) Åt bröderna Impola var det dock inget att göra denna dag. Bob och Jack visade även denna helg att de är riktigt brutala stakåkare och storstjärnorna kommer att få jobba hårt för att bli av med dessa gossar på Vasaloppet!

Grattis till Bob som vann loppet och även ett stort grattis till Jack som gjorde ett kanonlopp trots att han fick vika ner sig i spurten. Ingen av oss andra var i närheten idag. Men vi kommer igen nästa gång:)

Själv slutade jag på en 11:e plats. Slagen med 2 minuter 50 sekunder och 7 tiondelar.

Resultat från loppet hittar ni här.

1795603_10153081308377272_6190802799139451654_n

/Patrik

 

Lämna en kommentar på inlägget "Wadköpingsloppet"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.