- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Riktigt bra dag på Skinnarloppet

Publicerat: 22 februari, 2015, detta inlägg har inga kommentarer.

Ny helg, ny tävling och en ny utmattning av kroppen. Jag börjar gilla denna känsla som långloppen för med sig:) Idag fick jag ett bra kvitto på att kroppen börjar hitta formen inför Vasaloppet:)

Denna helg var det Malungs Skinnarloppet som stod på programmet och startlistan var minst sagt imponerande. Med Team United Bakteries, Team Coop och Team Santander på plats så var det inte många toppnamn som saknades. Med andra ord var många av världens bästa stakåkare i Malung denna dag och det märktes redan från start när tempot skruvades upp på ett sätt jag aldrig varit med om tidigare:) Herregud vad dessa gossar stakar!

Loppet började som sagt i ett rasande tempo och det kändes som att det fortsatte så under en lång tid. Insåg ganska tidigt att absoluta täten kommer skrota min överkropp alldeles för tidigt och jag var tvungen att släppa tankarna på dem. Men efter att ha kanat en bit nedåt kom sedan Jerry Ahrlin och Andreas Nygaard som jag då tog rygg på och vi lyckades komma ikapp andraklungan en bit innan varvning efter 24 km. I inledningen av andra varvet kände jag mig riktigt pigg och tyckte inte att tempot var något större problem men med 3-4 km kvar till mål så var jag rejält sliten och fick släppa den klunga som sedan gjorde upp om 8:e platsen.
Några till fick då släppa och vi blev en fyra personer stor klunga som jobbade på mot målet. Vi gled samlade in mot stadion och väl där lyckades jag sedan vinna spurten vilket alltid känns både kul och viktigt:) Riktigt bra att få träna på spurterna även om man inte kör om seger. En dag kanske jag får göra det och då vill jag ju vara förberedd:) Min slutplacering blev en 15:e plats slagen med 2 minuter och 9 sekunder. Fullständiga resultat hittar ni här. Jag är riktigt nöjd med dagen och det känns som att formen kommer mer och mer hela tiden:)

Stort grattis till Öystein Pettersen som vann på ett imponerande sätt då han gick solo under större delen av loppet. En man att räkna med på Vasaloppet och i dagsläget vet jag inte vem som ska kunna slå denna ”Oslo-Gutt”:)

Ikväll har det blivit väldigt lite gjort. Jag kommer starta morgondagen med liknande tema då kroppen känns rätt så sliten nu:)

Tyvärr har jag inga bilder från dagen. Men det kanske kommer senare om jag får tag på det:)

/Patrik

 

 

Lämna en kommentar på inlägget "Riktigt bra dag på Skinnarloppet"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.