- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Seger i Hallbyloppet

Publicerat: 11 januari, 2015, detta inlägg har 2 kommentarer.

Äntligen kom säsongens första seger!!!:)

Efter en mentalt tung gårdag så var det i dag dags att försöka ta revansch. Och det får jag väl ändå säga att jag gjorde. Med ett resultat som var 100 placeringar bättre än gårdagens kunde jag idag inkassera årets första seger:) Segern kom på Hallbyloppet som är en masstartstävling i klassisk stil över 20 km.

Loppet gick på ett relativt smalt spår och med tanke på det hårda väder som rådde så tycker jag att arrangören hade gjort ett riktigt bra jobb för att få spåren att hålla. Den snö som föll gjorde att det inte var särskilt tacksamt att ligga först i inledningen av loppet men för att slippa trassel så såg jag till att ta starten och sedan höll jag den ledningen i ca. 1 km. Då var det dags för ”comebackande” Martin Liljemark att ta över taktpinnen vilket han gjorde på ett fint sätt. Efter honom var det det grymma loket Dan Mobergs tur att ta över dragjobbet och sin vana trogen så spräckte han fältet på ett fint sätt vilket gjorde att det blev lite lugnare i klungan:) Som jag skrev tidigare så ledde snöfallet till att det gick betydligt trögre att ligga först vilket gjorde att tempot inte blev speciellt högt under loppet. Det var även endast ett spår som gick att åka i då det andra var som att kliva rakt ner i sirap och skidorna slog tvärstopp.
Under loppets gång turades vi om att dra en del men den som stod för absolut mest farthållning var Oskar Lund från IF Hallby. Han var för övrigt den enda i tätklungan om fyra personer som valde att gå med fäste under skidorna (Rugg) vilket han i den längsta backen såg till att vi andra skulle få känna av på ett bra sätt:)
Ut på sista varvet gick Dan upp och satte in ett ryck. Jag svarade på det och gick förbi honom och ledde sedan resterande del av sista varvet. I sista backen åkte jag på relativt hårt så Dan och jag kom ensamma in i stadion. I och med att jag låg först fick jag välja spår och kunde då ta det ”snabba” spåret:)

Bra känsla i kroppen och bra tryck i armarna när det väl behövdes. Tar med mig den känslan och hoppas att det får fortsätta bra nu framöver:)
Fullständiga resultat hittar ni här.

Tack Hallby för en bra tävling!

DSC00423

DSC00379

DSC00392

DSC00412

 

/Patrik

 

2 kommentarer på “Seger i Hallbyloppet”

  1. Anna-Karin rintakoski skriver:

    Ett stort grattis till Patrik från en lärare från väring.

  2. Katarina ENLUND skriver:

    Grattis säger MorEPA

Lämna en kommentar på inlägget "Seger i Hallbyloppet"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.