- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Ett fantastiskt jobb

Publicerat: 14 januari, 2015, detta inlägg har inga kommentarer.

Tack till alla som jobbar med våra konstsnöspår runt om i vårt avlånga land. Ett stort tack till er som gör att vi kan åka skidor på hemmaplan trots den vinter som råder. Tack till er för att vi slipper resa ännu mer än vad vi redan gör:)

Att genomföra det jobb som dessa människor gör är helt fantastiskt. Att jobba i den motvind som råder denna vinter och ändå hålla humöret och kämparglöden uppe är så otroligt kul att se. När jag kom till skidspåret idag så hade jag inga stora förhoppningar då det senaste dygnet inte varit snällt. Det första jag möter är två personer från kommunen. De åker runt med fyrhjuling och kikar på spåren. De plockar sten och de skottar lite snö där det saknas. Samtidigt blåser det och är ett riktigt tråkigt ”höstväder”. Att få se det gjorde att passet blev så mycket roligare. Att lägga till denna händelse var att de dessutom så fort det blev några timmar kyla här om dagen startade kanonerna för att få ut lite mer snö och kunna förlänga spåret samt laga där det behövdes.

När jag hade stakat en timme av dagens pass fick jag sedan se något som man ytterst sällan ser i Skövde. En pistmaskin i arbete. Det är inte ofta man ser här. Och vet ni varför? Det är inte för att det inte körs spår. Det är för att chauffören av denna maskin jobbar när vi andra ligger och sover. Allt för att vi skidåkare ska få bästa möjliga förutsättningar att få uppleva härlig skidåkning och nå våra mål oavsett vad de innebär. Även det är värt en stor eloge!

Så med detta vill jag tacka alla krafter som ser till att vi får åka skidor även om vädret ej tillåter det. Ni gör ett kanonjobb och det gör det så mycket roligare att vara skidåkare:) Nu hoppas jag att ni alla håller ut till den riktiga vintern kommer och det blir lite medvind att jobba i igen:)

DSC00444

DSC00448

DSC00468

DSC00478

 

/Patrik

 

 

Lämna en kommentar på inlägget "Ett fantastiskt jobb"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.