- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Det gick snabbt i Falun

Publicerat: 10 januari, 2015, detta inlägg har inga kommentarer.

Oj oj oj, vad snabbt det gick idag… Inte för mig, men för de i täten:)

Den skandinaviska cupen i VM-staden Falun hade allt man kan kräva av en tävling på den här nivån. En grymt fin bana som var preparerad på ett fantastiskt sätt. Stenhårda spår och stenhårt stavfäste. Kuperingen på banan var även den av världsklass. Och avslutningsvis ett riktigt fint upplopp med bra fart och en lagom längd. Utöver det en riktigt proffsig organisation.

Så långt var ju tävlingen helt perfekt. Men så kommer det ju till min egen prestation… Den var väl kanske inte helt enligt önskemål. Öppnade bra på stakningen men kände efter första backen att jag redan där blev rejält sliten. Och oj vad jag sedan tappade tid i den andra stigningen. Detta är en bana på världsnivå och har man inte orken så sticker tiden iväg utan dess like. Kom i mål som 101, 23,35 sekunder efter segrande Pål Golberg från Norge.
Fullständiga resultat i prologen hittar ni här.

Norskarna stod för övrigt för en fantastisk uppvisning i sprintskidåkning då de knep de sex första platserna i både prolog och final. Detta trots stenhård konkurrens från de bästa svenskarna, ryssarna och finländarna. Och det stoppade inte där för dem heller. Av de 30 som kvalade in till finalerna så hade 14 stycken norsk adress. Helt otroligt vilken bredd de har i den absoluta toppen. Vinnare i tävlingen blev Ola Viggen Hattestad. Grattis!:)

I morgon är det åter dags för race. Har lämnat Falun och tar i morgon sikte på Hallby för att köra en masstart i klassisk stil som mäter 20 km. Hoppas på ett något bättre resultat där:)

DSC00364

/Patrik

Lämna en kommentar på inlägget "Det gick snabbt i Falun"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.