- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Aj då…

Publicerat: 29 december, 2014, detta inlägg har inga kommentarer.

Brukar normalt sett försöka att vara hyfsat censurerad här på hemsidan. Men nu ber jag om ursäkt i förväg. För fy FAN va dåligt det gick på Axa Ski Marathon igår. Blev så otroligt ifrånkörd så det är inte sant. Vi tar det från början.

Startade som tvåa i mitt spår, precis efter Jens Eriksson. Både Jens och jag fick en jättefin start och kom iväg som etta och tvåa. So far so good! Redan efter några hundra meter, när vi gick i första baken kände jag att. Oj vad armarna var trötta idag. Men sådant kan ju ge sig efter hand så det var väl ingen direkt fara med det. Låg sedan som tvåa hela vägen bort till vändning och även en bit på väg tillbaka hem mot stadion. Kände dock hela tiden att det gick lite för fort för mig denna dag. Inne i stadion var vi fortfarande en rätt så stor klunga. Men då hade jag halkat bak ett stycke och insåg väl då att armarna kommer nog inte att komma tillbaka idag:( Sedan fortsatte bara en kamp om att överleva de tre sista varven utan att tappa allt för mycket. Överlevde gjorde jag ju, men tyvärr tappade jag otroligt mycket och det var absolut inte roligt att vara skidåkare denna söndag. Slutade på en 33:e plats.

Egentligen så kom väl inte den dåliga formen som en blixt från klar himmel då jag varit förkyld en vecka precis innan racet. Men som vanligt så vill man ju tro att man inte tappat något. Men oj vad en förkylning och därmed ingen stakträning kan göra med formen. Från att för två veckor sedan gjort bland de bättre tävlingarna på flera år så blev det igår istället bland de sämre race jag gjort på flera år. Det är väl det här som är idrott och det är väl till viss del charmen med det hela. Men oj vad tungt det var att vara skidåkare igår:)

Vill även passa på att gratulera Fredrik Byström som visade alla andra hur skidåkning ska gå till:) Kan ju bara prata om det första varvet för hans del och då gjorde han i alla fall ett riktigt fint jobb. Så med tanke på det är han än mer värd segern. Vill man veta hur det såg ut de övriga varven får ni fråga någon som var med i tävlingen på riktigt:)
1:a Fredrik Byström
2:a Gustav Eriksson
3:a Jörgen Brink

Fullständiga resultat kan ni hitta här.

Nu tränar jag vidare och ska se till att få tillbaka den goda form jag hade innan förkylningen. ska även försöka att få tillbaka armarna som fanns där:) Det blir träning i Torsby över nyår och sedan åker jag hem till Skövde och de nydragna skidspåren som väntar där:)

Ber än en gång om ursäkt för min bitterhet. Ni får klara det en dag som denna:)

IMG_1784

/Patrik

Lämna en kommentar på inlägget "Aj då…"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.