- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Sprintträning

Publicerat: 14 oktober, 2014, detta inlägg har inga kommentarer.

Mjölksyrafest kan väl sammanfatta dagens första pass:)

I dag blev det ett riktigt sprintpass med rejält med mjölksyra som resultat. Körde fyra race á 3 minuter med 10 minuters vila mellan varje körning. På pappret ser det ju ut som att vilan är ganska lång, men när jag startade tredje och fjärde intervallen kändes det näst intill som jag aldrig haft någon paus:) Men trots det så gick det snabbare och snabbare. Det kan ju betyda två saker. Antingen att träningen givit bra resultat eller att jag maskade i början:)hehe

Dessa pass är riktigt sköna att köra. Man känner hela tiden hur lungorna stretchas till max och det går riktigt känna hur mycket passet stärkt kroppen när man vinglar hemåt på stappliga ben och orkeslösa armar.

Jag kan absolut rekommendera elitmotionärer att testa dessa riktiga maxpass någon gång då och då. Det är alltid fint att få pressa kroppen till sitt yttersta och se hur mycket man faktiskt klarar av. Något att tänka på är att ni ser till att ha ordentligt med vila mellan intervallerna samt att ni inte kör för många intervaller. Kom även ihåg att intervallen i det här fallet är 3 minuter och inte 30 sekunder. Det är ganska lätt att förivra sig annars och det kommer ni att få sota för:) Så trots att jag normalt sett alltid rekommenderar tröskelintervaller så kan även det här vara ett bra inslag i träningen emellanåt.

Detta är en gammal bild, men något åt det här hållet mådde jag i morse;)

46044_109015902488279_3589132_n

/Patrik

Lämna en kommentar på inlägget "Sprintträning"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.