- Följ min resa mot målet ... skid-VM i Falun 2015!

Patrik Johansson 2015
#

Riktigt bra laktattest

Publicerat: 17 oktober, 2014, detta inlägg har inga kommentarer.

Idag var det då dags för mig att få stå på den jobbiga sidan av bandets räcke:) Det var hög tid för ett laktattest och få lite koll på hur träningen fungerat och få koll på att jag tränar efter rätt pulszoner.

Testet går till som så att bandet är plant under hela testet, alltså 0 graders lutning. Belastningen ökas sedan genom att hastigheten på bandet höjs. Varje nivå är fyra minuter lång och mellan dessa nivåer mäts blod och puls för att sedan kunna ta fram sina optimala pulszoner för bästa utveckling. Det går även att se vart i sin träning man bör lägga störst fokus.

För egen del såg värdena riktigt bra ut om man jämför med tidigare tester jag gjort:) Där jag kommer att behöva lägga fokus framöver är i de högintensiva delarna vilket redan innan testet var planen:)

IMG_1358/Patrik

 

Lämna en kommentar på inlägget "Riktigt bra laktattest"

* För att kunna kommentera krävs att du fyller i ett namn och en e-postadress, din e-postadress kommer inte visas publikt.